Prison Break - Zakon braće

06.05.2007.

Sezona 1

Pilot
Epizoda 01

Lincoln Burrows osuđen je na smrtnu kaznu i trebao bi biti pogubljen za nekoliko mjeseci zbog ubojstva za koje je njegov mlađi brat Michael siguran da nije počinio.

U nedostatku drugih opcija i sa sve manje vremena koje preostaje njegovom bratu, Michael poduzima drastične mjere kako bi završio u zatvoru Fox River, istom zatvoru u kojem se nalazi Lincoln.

Jednom unutar zatvora, Michael – inače građevinski inženjer dobro upoznat s nacrtom zatvora – počinje provoditi zamršeni plan za bijeg s Lincolnom, kako bi dokazali da nije kriv za ubojstvo.

Michael u Fox Riveru upoznaje stanovnike zatvora koji će mu, bez da su toga svjesni, pomoći u planiranju bijega – njegov cimer u ćeliji, nesretno zaljubljeni Sucre; prelijepa zatvorska liječnica Dr. Sara Tancredi, koja je kćer guvernera Illinoisa; bivši šef mafije John Abruzzi; i upravitelj Henry Pope.

U međuvremenu, van zidova zatvora, odvjetnica Veronica Donovan, Lincolnova izgubljena ljubav i njihova zajednička prijateljica iz djetinjstva, pokušava sve moguće pravne opcije kako bi ih oslobodila; Lincolnov sin tinejdžer LJ odabire životni put sličan onome svoga oca; a agent tajne službe Paul Kellerman, istražujući Lincolnov slučaj, otkriva postojanje državne zavjere koja ide sve do najvišeg vrha.